עושים כושר

יוגה

יוגה היא שיטה הודית עתיקה לחיבור ומיזוג בין הגוף והנפש המקנה שלווה, רוגע ושקט פנימי כדרך הבטוחה לאושר וחיים בריאים. איזה בן אדם לא רוצה לחיות את חייו בשלווה וברוגע? חיים של אושר, שקט פנימי והתחברות אל הנפש הפנימית.שיטה אימון יוגה מושכת חובבנים רבים אשר נחשפים ליתרונות השיטה. התנועות והמאמץ הפיזי אשר מתבצע במהלך הפעילות משפרים באופן ניכר את יכולת גמישות השרירים ואת טווח התנועה במפרקים.




חובבי יוגה העוסקים בשיטה זו על בסיס קבוע נהנים משיפור ביציבה והזדקפות של הגב הגורם להם להליכה ישרה, נכונה ובריאה יותר. מחקרים מוכיחים כי אצל העוסקים בשיטת יוגה מופחתים גם כאבי הראש ( כולל אותם כאבי הראש העזים הנקראים, מיגרנות), כאבי גב כרוניים ובנוסף היא מפחיתה מצבי דיכאון וחרדה.
כל כך הרבה פעמים יצא וייצא לי לענות על השאלה מהי יוגה? אם בזכות תלמידים ששואלים , או אנשים שלא תרגלו אף פעם יוגה ומתעניינים לתרגל אפילו הקרובים אליי שואלים אותי מה אני מתרגלת יוגה כל כך הרבה זמן ולמה זה טוב.

מהי יוגה?

יוגה בתרגום של המילה = איחוד, שילוב. הרעיון הוא באמת לאזן ולשלב את הגוף והנפש יחד בתרגול. במהלך השיעור התלמידים חווים חוויה גופנית וחוויה מנטאלית (יש שיקראו לה רוחנית).
בחוויה הפיזית – זהו תרגול של חיזוק ובניית הגוף, עבודה על שרירים פנימיים, גמישות הגב, עמידה נכונה, ללמוד איך להחזיק את הגוף, הכרת המבנה של הגוף ומהם החולשות או הדברים החזקים שלנו שיש לטפח תרגול אמנות הנשימה שמלמדת הכנסת חמצן ושיפור האנרגיה הגופנית וסילוק רעלים מהצד השני. דרך התרגול הפיזי אנחנו מרחיקים ומסלקים מחלות, סימפטומים לא נעימים ומצבים שהגוף לא מאוזן. דרך התרגול מרוויחים גוף שקט וחזק מלא באנרגיה ויכולות.
בחוויה הנפשית/ מנטאלית – תרגול המחשבה. במהלך השיעור, אין זמן למחשבות היומיומיות להטריד אותנו אנחנו בעצם בסוג של מדיטציה, שקט פנימי למוח שלנו. אנחנו שולטים במחשבות, מתרגלים יכולות ריכוז ושיווי משקל, שקט מחשבתי, הרגשה של כוח פנימי לעבוד על הצד של המחשבה בזמן תרגול פיזי.




אם ניקח ונאחד בין שתי החוויות יחד, נקבל תרגול מאוזן, שלם ומלא של גוף ונפש. ישנם תנוחות שמטפלות בגמישות שמשפיעות על גמישות הנפש, תרגילי כח שמאפשרים לנו לחזק את הביטחון שלנו בעצמנו ולעמוד זקופים. תרגילי נשימה שיאפשרו לנו להתמודד עם מצבי לחץ, מצבים שהגוף עייף או טרוד יותר. בכך מתקבל תרגול הרמוני, הוליסטי שמשלב היבט פיזי ונפשי בתרגול אחד, כל אדם ואדם מפיק את מה שחסר לו או שהוא רוצה לטפח אצלו. לדוגמא יגיע מתרגל שמתרגל שנים בחדר כושר מרים משקולות וגופו חזק. אך, האתגר שלו הוא גמישות של הגב שכן, לא מספיק כח בגוף צריך שתהיה גם גמישות שתאפשר לעבור ממצב למצב.

סוגי יוגה

כשיטה הודית עתיקה יוגה מהווה דרך רוחנית להרגעת הנפש תוך כדי חיבור של אותו אדם העסוק בה האדם לנפשו הפנימית. קיימות מספר תיאוריות לגבי סוגי יוגה מאחר וקיימות מספר שיטות אחמון שונות אבל רוב המומחים בתחום מחלקים את סוגי יוגה לחמש שיטות עיקריות. אם מצאתם או שמעתם על שיטות יוגה נוספות הם בעצם תת קטגוריות לחמש השיטות העיקריות.

1. בהאקטי

בשיטה בהאקטי האדם מתמסר, מתחבר ונכנע לאלוהים כדרך או אמצעי לחיבור ומיזוג הגוף והנפש.

2. ראג’ה

המטרה העיקרית של שיטה ראג’ה היא שחרור הנפש והגוף בעזרת מדיטציה. מאפשרת התחברות בין הגוף לנפש ומתאימה לאנשים בעלי יכולת ריכוז גבוהה במיוחד.

3. אשטנגה

שיטה אשטנגה מתאימה במיוחד לבעלי גמישות ואתלטיות. היא עוסקת בבנייה ובשיפור של יכולות כמו כוח וסיבולת ככלי לחיבור בין הגוף לנפש.

4. ביקראם

שיטה ביקראם נועדה על מנת לדמות את התנועות והתנאים שמקורם בהודו. תנועות אלו מבוצעות בחדר מחומם, דורשות סיבולת ויכולות פיזיות ואתלטיות גבוהות לביצוע הפעולות בסדרם המקורי על פי השורשים ההודיים הקדומים.

● האטה

שיטה האטה מאופיינת על ידי תנועות גמישות המאפשרות זרימה של אנרגיות חיוביות בגוף המעניקות שחרור מלחצי היום והחיים בכלל. החובבים מתקדמים בקצב המתאים לכל אחד, מתרגלים נשימות ומבצעים מיזוג בין הנפש לגוף.

היתרונות של יוגה

במהלך השנים האחרונות יותר ויותר אנשים מצטרפים לתחום מכיוון שהם מודעים ליעילות של השיטה והפוטנציאל הבריאותי הטמון בה. ניתן לקבל שעורי יוגה מגוונים על פי השיטה המתאימה לנו, אותה אנו מעוניינים לתרגל.




השיטות השונות מאפשרות למרבית החובבים לחבר בין הנפש לגוף על ידי השיטה שהם מתחברים אליה ביותר.
יוגה מהווה בתרבות המודרנית והטכנולוגית שלנו מקור לרוחניות ושיטה הודית עתיקת ימים להבאת הגוף לאושר ושלווה על ידי חיבור ומיזוג הגוף והנפש יחדיו. על פי רבים ממיישמי ומתרגלי יוגה, אורך החיים שלהם באמת השתנה והם מאושרים הרבה יותר מבעבר.


צפיות 3,664 גולשים
5/5 - (1 vote)


Exit mobile version